Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2017 19:45 - Уелкъм ту България, Соуфия!
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 4682 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Колеги, вчера с изненада и известна доза чуство за хумор прочетох, дето г-н Борисов свиквал някакъв национален щаб за сигурността по повод лошото време. За жалост, се не разбра какво е станало с щаба, защото през нощта времето се развали окончателно, гърмя, трещя, сутринта би град (троля чу в автобус № 14 днес как една жена каза, че в Банкя ги е убило), ама немам време да проверявам, къде другаде е било в столицата и около нея, например. За страната, да не говорим. А и няма смисъл. Таковата, щаба, нали в София, е свикан. 
Е да, ама не, колеги. И аз си мислех така, ама не е. Ето, и сега наблюдавам как по тесните и дори и сега затрупани от коли улици на кв. "Изток" текат реки, поради причина лоша регулация и претрупана канализация, па и кой знай какво още, и йе досущ като на Карлово - на, троля и там джапаше до глезен в оназ голяма локва, която се образува пред жп гарата, само дето, веднъж годишно водата там стига до двигателите на колите, та плаши гостите на Карлово и журналистите (винаги съм казвала, че не бива, по време на дъжд, да се минава с кола, в която возите малки деца, през разклона за жп гарата  в гр. Карлово, мислим, посочила съм го и друг път, нищо, че е до главен път). Па, като си помислим, и това го има некъде тука, сигурна съм, ама не казват, само клипчета в ютуба пускат, как карат сърф,такова, водни ски,  по улиците, троля помни))))Майтапчии...
(То всичко у нас е на майтап, докат не се удави некой. Като се удави, иди му хвани края, па го събирай, па го уреждай, ядове, ядове, па приписки, па мъка, па кой виновен, па есграона, нам кво си...И накрая, все няма пари, да, в България накрая всичко опира до пари, колеги)
И градушката едва не уби цветята на моята хазяйка сутринта, колеги. Днес троля мина с автобус 14 покрай нивите на Бусманци, и си мислеше - леле, ха сега, да удари, както е ударило в Банкя, и некъде другаде, по страната, да слегнат ония класове, както ги гледаме по новините, хъх. Ама не йе било, не е йе било там. Та  и там, колеги, на 8 км от "Александър Невски", чиито камбани, светиня му, се чували на 40 км.))), нема една ракета, да пухне облака, и да го разбий, ни говорим за Добруджа). 
Троля, колеги, наблюдаваше внимателно, кога тука хората се оплакваха, хе, преди година, когато градушката им утрепа покривите на колите, потроши им джамовете на къщите и на колите също, и всички си ги смениха, а имаше некои, дето до миналата година ги виждах с надупчени покриви)));  наблюдава внимателно троля, как населението в автобуса на авторефлекси внимателно следи как шофьорът гази гьоловете по пътя на автобуса в промишлената зона на София, и смятам, че ги разбирам, софиянци. И те, като мен, са дошли тука, с идеята, че тука е по-добре. Няма как да не е по-добре, значи ще стане по-добре, че бутнем автобуса, заедно с шофьора, като се наложи, ще подскочат петдесетгодишни жени над локвата към работното си место в някой промишлен квартал на София, ехей, София е столица))), и ще си викат бодро " скачай, викай чик чирик", и ще йе окей; ама, колеги, когато липсва, образно казано, не автобуса - опазил ме Господ, а ръководител движение?! То един път, два пъти ще се мине тая локва, на третия път, че е по-голяма, тя нема как да стане по-малка, мислим, това всичко го знаят, и затова сме депресирани, макар, че на некои вече, смятам, им се зави свят и им е все едно. Не бива така, колеги, не бива. 
Защото, колеги, не йе толкоз зле, има и по-зле. Уелкъм ту България, Соуфия, добре дошла в България, София! Радвам се, че мога да го кажа пак, мислим, че ще имам и други възможности))). 
Айде, един поздрав, за всички софиянци, шъ оцелейм, който му е писано,(жалко, че му немаме телефона на Онзи, генералния ръководител - движнение, ех,колеги) па не го слушайте това, за сигурността, ей, тва е цела държава, не мое от едни 40 л. на кв.м да стане потоп за сички, бре!). 












Гласувай:
3



1. asenlichev - Уелкъм ту България, Соуфия!
04.07.2017 14:09
Конгратюлейшън пожарникарю!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1651176
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031