Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2011 18:29 - Кратък пътепис за резервата, в който живея
Автор: mafani Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1517 Коментари: 4 Гласове:
11

Последна промяна: 02.04.2012 15:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Имам удоволствието да живея в най-големия в света резерват  за Canis от семейство Canidae.
Резерватът е с обща площ 492 квадратни километра, като включва различни по терен части- от планински до равнинни и три реки. Броят на Canis не е известен, защото тук това животно е издигнато в култ- никой не желае да знае точно колко представители на вида има. Някои лаици говорят за близо 10 000 Canis в диво състояние, но  тези цифри са манипулирани. Вероятно представителите са около 30 00-50 000. Освен в диво състояние Canis се отглежда и в домашни условия /
Canis lupus familiaris/ от нас, местните туземци. При домашно гледаните бройката е около 200 000. Независимо от местообитанието си то /животното/ е обгрижвано с цялата любов и преданост, на която са способни представителите на вида Homo sapiens. Рядко някой се осмелява да се отнесе лошо с някое Canis. Ако го стори, то доста на брой организации за обгрижване на вида се впускат в защитата му. Около сградите за битуване на нас, двуногите има най-много свободно живеещи Canis. Те биват изхранвани от добродушни Homo sapiens-и, строят им се колибки, когато са болни, им се правят операции, като за целта се събират пари...И така.
Е, Canis не е винаги добре разположен към 
Homo sapiens, въпреки обгрижването от страна на вторите. Особено в момент на разгонване или, когато обгрижва малките си, има доста случаи на нападнати от Canis Homo sapiens. Но нищо, ние търпим, всичко е в името на вида Canis и развитието на резервата. Защото за просперитета на последния се дават много пари от ЕС и частни организации.
Е, понякога има безвъзвратно разкъсани малки представители на вида Homo sapiens, но майната им, важен е Canis-ът. Днес около мен и моите малки се спуснаха 12 улични Canisa. Измъкнвах ги почти невредими, тези моите си, но то те си бяха виновни, не биваше да минават през една детска площадка, на която мои роднини Homo sapiens-и хранят Canis-и.
Преди 25 години Canis-ът беше застрашен вид, защото се нанесоха в резервата ни Homo sapiens- си от рода виетнамци, които, о, Боже, ядат издигнатото в култ животно....Но сега тях вече ги няма отдавна и Canis-a тържествува.
Canis-ите носят със себе си и едни прекрасни малки скачащи животинки, наречени 
Psylla pyri и Arachnida.
Нашият резерват е прекрасно място- мръсно, неугледно, почти диво в периферията си, издигнало в култ прекрасния вид Canis. Това е и моят роден резерват. Обичам го. Нарича се София. Вие може би на Canis-a му казвате куче...
Заповядайте да ни посетите- вход свободен!
image

 



Гласувай:
11


Вълнообразно


1. анонимен - Мери
05.03.2011 21:20
"Днес около мен и моите малки се спуснаха 12 улични Canisa."

Изтръпнах!
Е, как е възможно такова безобразие?!
По-добре да не пиша какво ми минава през главата, когато чета такива неща...

Радвам се, че не ви се е случило нищо!
цитирай
2. vidboy - Изцяло те подкрепям
05.03.2011 21:23
и поздравявам за написаното. Единственото, с което не съм съгласен е, че не споделям чувствата ти към столичния град, но това е съвсем друг въпрос, пък и нали си оттам. Няма как. По важното е, че както в Англия преди няколко века, но в едно съвсем не така развито откъм "хуманни" ценности общество овцете изядоха хората, сега тук кучетата ги изяждат. Доскоро в Пловдив нямахме този проблем, по-точно предният кмет се беше справил с него, но сега пак взеха да се навъждат песове. На всичкото отгоре яко играе естествения подбор при тези зверове. Помня в детството ми бездомните кучета бяха маломерни, кльощави и безлични помияри, а сега какви зверове се разхождат! Аз от няколко години имам в речника си израза "Голям като софийско улично куче".
Стига с тези кривопоставени и криворазбрани ценности! Хора, животните са одомашнени, за да служат на човека! Тях ги има, защото той ги е създал, и не трябва да има нищо ненормално в унищожаването на тези не само безполезни, но дори доказано вредни животни. Не казвам, че сега кьораво и сакато трябва да грабне сопи и да пребива кучетата, но съм изцяло за излавянето и изтребването им от компетентни служби. Амин!
цитирай
3. mafani - Мери, дванайсетте песа са наши стари познати.
05.03.2011 22:26
Борбата ми с тях датира още от преди три години, когато две кастрирани и обезпаразитени кучки родиха....
Лошото е, че нападат деца и то скачат по малки такива до около мекър високи...
Слагаха разни съседи отрова- умряха кварталните котки...и така
..........
vidboy, София е моят и на четири поколения мои роднини назад роден град, няма как да не питая топли чувства към него...
А кучетата ни стават все по-едри, все по-агресивни и все повече и повече.
цитирай
4. анонимен - Meри
06.03.2011 16:39
Нямам никаква, ама никаква милост към озлобени и агресивни уличи псета- майки или не. А гонят ли деца, време е да се намеси чичо Доктор със спринцовката. Не знам как да го разберат онези отгоре?! Понякога наистина човек няма друг избор и взима нещата в свои ръце... Но да се оставяме да ни ръфат ли?!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mafani
Категория: Лични дневници
Прочетен: 566383
Постинги: 135
Коментари: 1932
Гласове: 3166
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930