Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2011 23:11 - Наивен или непукист?
Автор: mafani Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1626 Коментари: 6 Гласове:
5



Политически наивен ли е българският избирател или е просто непукист? Т.е. така ли лесно вярва и се лъже или просто си знае, че така и така ще го изиграят и няма да изпълнят ни едно предизборно обещание, та е без значение за кого и дали ще гласува? В последните десет години се наблюдава повторение на един елемент- народната обич, вяра и слепота дават власт на личности, зад които стоят некви си партийки. Имам няколко въпроса- защо гласувахте за Бойко Борисов, какво очаквахте от него и сега чувствате ли се предадени?  Аз не гласувах за ГЕРБ. Не счетох за нужно. Харесвам Борисов, но до там. Власт повече от кметска не исках да му давам. За това и сега не се оплаквам, защото не съм виновна за заеманата в момента от него длъжност. Е, не съм доволна, но какво да се прави, който и да беше, едва ли щеше да е по-добре. Знам ли, може и да бъркам. Помните ли антикризисните предизборни мерки на ГЕРБ, бяха 50 на брой. Също като 800-те дни на царя и 1001-та нощ на Шехерезада. Глупости на търкалета. Ма, на народът полетя към урните. Нищо, можеше и по-зле да е /сигурно/. Помните ли за шумните обещания за скандални дела, които щяха да разобличат до един министрите от кабинета на Тройната коалиция? Ъ? А? Какво? Нищо. Карай. Къса е паметта, и народна, и политическа. Очаквахте ли Едем да дойде на наша територия за около месец-два след встъпването в длъжност на Борисов?  Всъщност какво очаквахте. Е, той обещаваше, ама то и други ни обещаваха....Вервайте ми. Знаехте ли нещо за част от миналото на господата, кандидати за  управляващи? Ако да, очаквахте ли да се заемат с цената на хляба? Ми мафията! Няма бивш полицай, професията си остава в кръвта. А това че, от депутатите на ГЕРБ само един има предишен стаж в Парламента? Също като през 2001-ва- много нови лица, много надежди за добро бъдеще. Цикличност. Лъжи. Сега ми е мъчно за Бойко, щото толкова му вярвахме....Мъчно ми е и за нас си, защото той филм ни го прожекрирахА за некои си енти пореден път, ама ние все като на холивудска премиера му се радвахме. Не узряхме ли политически, не се ли научихме, че все ни цакат с топла бира? Е, няма го този идеализъм от началото на 90-те, но и този наивитет ми е чуден. И това  придаване на кралимарковщина на всеки по-харизматичен или будещ сантименти политик? Защо така? Чета, че Бойко е прост и глупав, а в същото време бил и охранител, и пожарникар, и PR, и Capo di tutti capi ...... е, е, е, посмали Манго, а! Да се разберем кой е точно и за кой точно Бойко вие гласувахте?  За Царя е ясно, самото му заглавие на този човек му осигури четирите години мандат. А вече не ви ли е по-симпатичен Станишев от преди като беше на власт? И сякаш не говори ли едни такива много верни работи? Не е ли вече станал по-прям, по-открит и по-директен в изказа си? Защо ли така? Ех, сега ако беше на власт и това, от което се възмущава на редовните пресконференции на БСП го прилагаше за доброто на нацията! Така ми напомня на Борисов с вечната му критика към Тройната коалиция....
Споко, идат избори. Ние вече не вярваме на ГЕРБ и ще ги отвеем. В дясното е тъмно....упс, извинете г-н М. Димитров, не ви видях с другаря Костов. Волен си е Волен- радваме му се, но ни е страх да му дадем на този волен човек много-много власт....Напомня ви за Германия от началото на 30-те години, нали? Е, остава добрата стара баба- БСП! И разбира се господин сегашният президент....но БСП, БСП....виждам вече червено на хоризонта....  С две думи зрял е драгият избирател, зрял като зрял боб, стига да не го ухажват такива мачовци като бившия столичен градоначалник.  



Гласувай:
6



1. panazea - Отговор :
07.03.2011 23:25
Българският избирател е много разумен ! След като ВСИЧКИ вкупом го предадоха , той престана да гласува . От имащите право на глас в последните 10 години гласуват не повече от 20 %. Забележи :
Последните правителства имат подкрепата на не повече от 50% от гласувалите, т. е. 10% от имащите право на глас . И затова им е трудно да направят правителство и се гърчат.
Можеш да зададеш така въпроса си : Защо 10% от българите , имащи право на глас гласуват за този или онзи . Тогава въпросът ти ще е правилно зададен !
А защо партии , някога спечелили изборите , при следващите избори винаги губят , такъв въпрос заслужава цял постинг !
Честит празник !
цитирай
2. mafani - Честит празник и на теб!
07.03.2011 23:30
Аз питам българският избирател, т.е. упражнилият правото си на глас.
Останалите това им е оправданието- всички ни лъжат, на кого да вярваме....
Но виновни сме всички- не ни харесва, а мълчим.
Убиват ни реално с цени, кофти управление и ни заливат с тракторска помия- мълчим.
Е, на други места до сега да спрат да си пишат, а да действат. За справка Гърция и по-далечна Франция.

Защо печелили убедително губят следващите избори ли? Освен наивен /изключвам твърдия БСП електорат/ драгият ни избирател е и доста изменчив. Довчерашният любимец бързо става отегчителен......Не, не умеем нито да гласуваме, нито да обичаме, нито да мразим политически.
И другото кофти е, че изменяйки на днешните си любимци и давайки гласа си на следващите, ние вредим преди всичко на себе си, защото и малкото добро съградено от предишните бива пратено по дяволите от следващите...
цитирай
3. panazea - Аз имам по-различна теза .
08.03.2011 00:18
Тя горе долу е това :
Всяко правителство убива физически /чрез глад , студ , болести / своите избиратели. Затова те при следващите избори са се стопили .
Първо червените си умориха червените бабички . После сините - сините .
Царят умори много народ , между които и царските хора .
Народът се топи. Няма кой да им вярва вече и да гласува за тях !
Покажи ми един лъч светлина и ще гласувам за него! ОК?
цитирай
4. mafani - О, ще дойде новият Бойко!
08.03.2011 00:19
Но светлината е фалшива всеки път! И става все по-фалшива.

Иначе твоята теза е абсолютно вярна, но мамка му не мре червената бабичка!
цитирай
5. planinitenabulgaria - За статията "Наивен или непукист" :
09.03.2011 20:38
Г/жо mafani,
Безкрайно уважавам мнението Ти,на един млад и честен човек.Ще цитирам обаче един стих на Гьоте,когато Мефистофел казва:
" Прастар е дяволът и чак на старост ще го разберете!"
Запази този коментар,защото ще дойде момент да си спомниш за него.
Коста
цитирай
6. mafani - Коста, сега ме карате да се замисля, че
09.03.2011 21:20
на драгия избирател така му е добре- не поема отговорност, когато трябва, но държи да бъде добре....
Благодаря!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mafani
Категория: Лични дневници
Прочетен: 566320
Постинги: 135
Коментари: 1932
Гласове: 3165
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930