Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2011 09:55 - Да помоля простаците- ІІ част
Автор: mafani Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4564 Коментари: 21 Гласове:
21

Последна промяна: 24.03.2011 10:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Преди време, като много-много нова тук, изумена от хорската злоба и простотия, бях пуснала един пост- "Да помоля простаците"- http://mafani.blog.bg/lichni-dnevnici/2011/01/08/da-pomolia-prostacite.663847. Е, днес идва ред на втора част.

Продължавам да бъда изумена от хорското възпитание или по-скоро от неговата липса. Както и продължавам да мисля всеки път, като прочета нещо вулгарно, целящо да обиди и уязви, какъв е мотивът? Ако е личен, бих се опитала да разбера, но ако е просто ей, така от злоба или от нищо неправене, и запълване на времето с цвъкане из нета на дълбокомислени умнотии, не мога да разбера. Това удоволствие ли е? Носи наслада да наречеш някой "куха лейка", "педераст", "курва", "боклук"? Градивната критика никому не е излишна, но кому са нужни обидите? Ясно е, на този, който ги отправя.

За мен това са личности страдащи от душевен запек и страх от публично изхождане. Страх да бъдат това, което са в действителност и страх да споделят и/или извикат това, което мислят пред хората, които ги познават. И намират своя клозет в нета. Там безпрепятствено се изхождат, като сипят изпражненията си върху всеки, които им попадне. Жалко за тези хора. Много жалко при това.

Някои съблогъри са забранили анонимните коментари. Аз не. Това тук е огледало на онова извън матрицата. Същите тези псуващи, хулещи, хращечи тук реално, са такива и там, но прикрити зад страхчето си от това да не се издадат пред другите какви всъщност са. А аз пък вземам своите уроци от тях, четейки им мислите, които те сами тук предоставят, а там крият. За това- благодаря им! Благодаря им за искреността тук, която иначе крият с усмивки и много лицемерие. Ако бъдете поначало поне малко по-открити и с реалните личности, които срещате, ще се почуствате по-добре. 



Гласувай:
25



1. hristo27 - Много ми хареса един коментар: ...
24.03.2011 10:09
Много ми хареса един коментар:
"За рак, мерак и простак лек няма!"
цитирай
2. karambol5 - Всички да им благодарим и да се на...
24.03.2011 10:09
Всички да им благодарим и да се надяваме,че ще се почувстват по-добре .
цитирай
3. mafani - hristo27, да аз също попаднах на тази реплика в един коментар тук на
24.03.2011 10:14
karambol5, да, дано се почувстват по-добре.

Ад не искам всички да бъдем бели и добри. Нормално е всеки да отстоява някаква позиция и да е несъгласен с някого. Мен не ми пречи обаче да застана с истинското си /доклокото може да са истински виртуално име и образ/ и да кажа мнението си за нещо, някого....Не случайно Алекс се беше обърнал към Мафани и анонимните. Значи има и други на моето мнение, но са общата маса- анонимни.

Също така далеч съм от мисълта, че всички анонимни са дяволи, а регистрираните светци. Просто тенденцията е такава.

ан.3- мога да бъда и мнооого, мнооого проста и сигурно в нечии очи съм. Но съм проста с името си, не с удобното "анонимен".
цитирай
4. karambol5 - Така е - аз и не искам да съм само бял и ...
24.03.2011 10:26
Така е - аз и не искам да съм само бял и добър .Така няма да съм истински .
Наричал съм хората икухи лейки и боклуци и какво ли не и във всеки един случай съм прав за себе си . Дали съм се чувствал по-добре от това - категорично не ,но съм ги карал да се замилслят над онова ,в което са се превърнали .Някои от тях с апроменяли живота си , а други - не . Но каквото и да съм правил съм го правил с името си . И стоя зад всяка една своя позиция
цитирай
5. ssstto - Свободата на изразяване
24.03.2011 11:03
защо в твоя блог анонимните могат да пишат каквито си искат коментари, но иначе e кофти?
цитирай
6. yotovava - проблемът е в следното
24.03.2011 11:20
Доколко един анонимен мултиплицира един и същ коментар. Когато това се превърне в явление, е логично да забраниш анонимните, макар запознатите с бъговете в системата да могат пак да пускат анонимни коментари. Получава се така, че един и същи човек нашляква десет анонимни коментара.
цитирай
7. lilu2011 - Не искам да съм анонимна.
24.03.2011 12:53
Аз пък никога не съм искала да съм анонимна. Грозно ми е.

Вложила съм време в коментара, мислила съм по въпроса, написала съм го..
И накрая какво? "Един анонимен каза."
Толкова е безсмислено. Ти самият се обезличаваш.
Ставаш "анонимен" т.е. за мен- нещо като без лице, форма, без идентичност.

Не. Не искам да съм анонимна.
Нито виртуално, нито реално.
Простак да съм, но да съм с име!
цитирай
8. kite333 - Има една поговорка, гръцка или к...
24.03.2011 13:23
Има една поговорка,гръцка или кипърска - Мухата я бият,само когато дразни някого.
А че простаците се дразнят от интелекта,свободната ти мисъл и независимост - техен си проблем.
цитирай
9. chavdar01 - ПОНЯКЙ ПЪТ СЕ НАЛАГА ЧОВЕК ДА ПОЛЗВА И ТАКЪВ ЕЗИК,
24.03.2011 13:48
НЕ ЗА СОБСТВЕНО УДОВОЛСТВИЕ,А ЗА ДА ТЕ РАЗБЕРЕ ОТСРЕЩНИЯ,КОЙТО ЯВНО НЕ РАЗБИРА ОТ ДРУГ ИЗКАЗ.
цитирай
10. mafani - ssstto, нека се изразяват, но това ли е начинът?
24.03.2011 13:50
Защо анонимните са свободни да пишат тук? И какво като не им давам или пък модерирам коментарите? Тук и в реала за мен нещата са еднакви. Там мога ли да модерирам нечие мнение? Прекалено вулгарните ги трия, които не са по темата също.

yotovava, да забелязах го, но това не го прави по-малко невъзпитан.

lilu2011, именно да, и аз писах по-горе- простак, но с име!

kite333, поговорката е много на място.

zmai, благодаря!

chavdar01, аз пък мисля, че този, при когото се налага такъв език и да го псуваш, няма да вдене. Виж, ако му говориш мило и любезно, вероятно ще се чуди какво става!
цитирай
11. bogolubie - Всяко стадо си има своите мърши, нали!
24.03.2011 14:31
И още "Кучетата си лаят, керванът си върви."
В Библията някои хора са оприличени на кучета, а някои на свине. Те са си такива по естество. Просто трябва да се абстрахираме от тяхното присъствие и начините им да го демонстрират, и да си караме напред. Ако си губим времето с тях, ще загубим. Времето е изключително ценно. Защото са повече хората в блога и другите читатели, които са чудесни българи. За тях правим публикации. За тях полагаме труда си. А и ние се ползваме от труда на другите.
цитирай
12. bven - Всеки ден е един урок!
24.03.2011 14:42
Всички сме ученици и учители едновременно!
Хубав ден!:)
цитирай
13. mafani - tarmacadam, може и така да е било. :-)
24.03.2011 15:54
bogolubie, лошото е, когато мършата стане повече.

bven, да така е- всеки ден е един урок! Хубав ден и на вас!
цитирай
14. mafani - jim101, искрено ме разсмя!
24.03.2011 16:10
Благодаря!
цитирай
15. tili - Ооо! Тук има такива "нежни и
24.03.2011 16:18
благовъзпитани" ангелчета. Могат да те изберат и същевременно да ти пускат злобни анонимни коменти. Не знам злобата и комплексарщината дали са точно простотия?
цитирай
16. pevetsa - Днес, заставам до теб в твоята по...
24.03.2011 18:19
Днес, заставам до теб в твоята позиция, достойна е!
цитирай
17. ketcakuatl - ПРИВЕТ НАДЯ
24.03.2011 19:59
Все пак последния ми вчерашен коментар е изиграл ролята на катализатор, щом стигна до пост по темата, макар че твоето RE беше примирително отначало. Друго се питам, как надушват при кого ще минат. Ходят да цвъкат при определени блогове, не при всички. Те са вид енергийни вампири, целящи да те ядосат, нервират, да им обърнеш внимание, за да сучат злост. Абсолютно неправилно решение, според мен, е този пост. Ти ги храниш сега, те потриват ръце че са център на вниманието, негативизмът ги пресища. Днес преядоха с този твой пост. Решението е друго – никакво, ама 0 внимание!!! Това ги убива като РАЙД, щом нямат внимание и злост от която да се хранят, те се самоизяждат, загиват щом я няма тъмната енергия която ги храни. Вчера ти отбелязах че ги толерираш! Не само ги допускаш, ами отговаряш на коментариите им, а накрая пишеш и пост за тях. Пак ти казвам – преяждат при тебе, затова виреят и се размножават гадините в блога ти.
цитирай
18. mafani - Започвам в обратен ред:
24.03.2011 20:22
ketcakuatl, анонимните често не са просто случайно минаващи оттук, а местни хора, т.е. хора с регистрации. За останалото си абсолютно прав!

24. анонимен, да съгласна съм.

pevetsa, благодаря ти, рядко правя недостойни неща, дори и в нечии очи да изглеждат такива. Поздрави!

22. анонимен - Хосе Кура, за другите не отговарям, аз в тази си публикация давам възможност на анонимните да се изявят. Наясно си от кой форум идвам. Рядко там хората си позволяваха да държат език като тук. Явно никът все пак играе роля. Ясно е, че може по 1001 начина да се заобиколи разбирането на IP адрес и т.н., но все пак "анонимен" е удобно скривалище.
Ето, ти например, сам разбираш, че е нужно да имаш име и винаги се подписваш с Хосе К. И да изучих достатъчно хората, за да знам, че и да наложа тук модерация, там няма как да го направя. Така че, все тая. Аз просто питам, защо са такива?

tili, и аз не зная дали злобата и комплексарщината дали са точно простотия, но и трите са родени от дребни и дребнави хора.

цитирай
19. kleopatrasv - Горе главата, бъди силна! / пр...
26.03.2011 21:02
Горе главата, бъди силна!
/ прибавям те към моята блог-върна Посегателство/
цитирай
20. mafani - kleopatrasv, благодаря!
26.03.2011 22:00
:-)
цитирай
21. анонимен - Хм,
26.04.2011 22:27
същите неща съм писала многократно под една или друга форма....
Знаеш ли какво мисля? Няма да стигам чак до световните конспирации, обаче много от конфликтите тук се подклаждат съзнателно и някои от тях не са само "детинска шегувка".
Писах и в един друг блог - когато започнах да приказвам за едни конкретни неща, изведнъж се появиха едни "новорегистрирани", изключително добре осведомени за неща от живота ми. Умно момиче си, разбираш какво имам предвид...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mafani
Категория: Лични дневници
Прочетен: 565671
Постинги: 135
Коментари: 1932
Гласове: 3136
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031