Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2011 23:52 - Обикновена женица или добра актриса
Автор: mafani Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6197 Коментари: 36 Гласове:
26


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Тъп виц: "Защо мъжете в днешно време се женят? За да бъдат издържани." Дали? Салвадор Дали. Има и едно книжле, което отговоря на въпроса " Защо мъжете се женят за кучки", обаче отговорите там нещо не ме кефят. Много женствени ги изкарват момчетата и лесни за разбиране, т.е. подценяват ги, а на девойките придават неземни качества. Мразя и разни еманципатски призиви, че жените могат без мъжете, мразя и мачовщината, която пък ми граничи на моменти с педерастия.... Та, защо се обвързват мъжете?  Ми не знам и не ми е ясно, но друго се питам- защо по-лесно, по-щастливо и по-сполучливо се омъжват обикновените момичета?  Вярвате ли в голямата любов? Аз не. Всичко е въпрос на сделка или не. А пък и онези, които твърдят, че са се омъжили/оженили за голямата си любов след известно време са изложени на риска да преживеят и голямата раздяла. Останалите просто раздяла.  Повечето от мъжете, които познавам сравнително добре са щастливи извън пределите на дома, но в близка връзка с майките си. Няма лошо, мама трябва да се обича и уважава, но мама е до време. За това идва ред на търсенето на Подходящата. Най-лесно се живее с познатия модел, който логично е и най-лесен и удобен за разбиране. А какво по-познато от някоя, която прилича на най-обичания в чистия вид на понятието женски индивид? Лъжа ли е, че всеки търси спокойствието у дома? За чий му е на мъжа да се гони из хола с някаква амазонка, да дебне в коридора куртизанка и да ухажва в спалнята монахиня? Това е чудесно, но за по-ранен етап, тръгне ли се към сериозното, се залага на друго. И какво излиза- жената се опитва да играе какви ли не роли през по-голяма част от съзнателния си живот за да се хареса още и още, някои даже и за Оскар за достойни, а на финала избират посредствените актриси.И това, ако е честно! За какво е съпругата? Да я показваш пред приятелите си с гордите слова: "Вижте к`во гадже забих!", пък после да се чудиш, защо Пешо не те гледа в очите? Или пък да водиш високонаучни спорове, докато четеш богатия рецептурник на Пенка Чолчева, мъчейки се да сложиш една боб-чорба? Или да се чудиш, защо още не са измислили и мъжът да кърми, докато тъпчеш с изкуствено мляко 20-дневното си бебе, а майка му е на семинар в Дубай? Е сега, не че за всеки си няма половинка, но някак двете прости половинки на едно цяло се напасват по-лесно, по-удобно и по-успешно. Прекалено искащите и прекалено можещите, силно еманципираните и правещите се на големи играчи рискуват да загубят. Мъжете избират обикновените /или правещите се на такива/, защото им е писнало от претенциите и мрънкането на другите,защото обикновените са лесно предвидими и лесно изучими, лесно насочвани и лесно насочващи те. Та така. Ако не сте обикновени девойчета, то поне дано сте добри актриси. Мъжете знаят какво да изберат, но често биват заблуждавани. Успехи!

П.П. Винаги може да вземате уроци от добрите майсторки в бранша.

image



Гласувай:
26



1. tutankhamon661 - mafani
06.04.2011 08:52
Аха, забелязах, че си от майсторките! Как само ги нареди. Недей така! Можеш да уплашиш някой. А животът е точно такъв - безкрайна игра. Когато струпаш много неща накуп, изглеждат страховито.
На един и същ човек в различни моменти му се искат различни неща. От това следва, че никога не може да намери партньор или партньорка, отговаряща на всички показатели. Ако някой го търси, вече може да започва със сълзите, понеже предстои голямо разочарование. Ето защо трябва да се кара по-полека и без "космически" претенции.
цитирай
2. mafani - tutankhamon661,
06.04.2011 09:02
именно, че претенциите са сведени до минимум- добродушна с умения в кухнята.
;-)
цитирай
3. hosekura - Мафи Мафи Мафи !!!
06.04.2011 09:22
Защо си задаваш всички тези въпроси Мафи ;) Ако ми посочиш и една основателна причина (освен любопитство) или едно единствено нещо което ще се промени в твоя живот научавайки отговорите ще ти кажа и моите отговори ;)

Странни птици сте журналистиките ;) ;)
Хосе К. ;)
цитирай
4. mafani - Хосе,
06.04.2011 09:40
веднага давам отговор- тези дни пътувах с голяма компания- едни семейни от години, други соло, трети със сериозни приятели/ки и, говорейки, наблюдавайки, или просто неволно, ставайки свидетел на разни сценки, стигнах до извода, че колкото по-космически, както ги нарича Фараона, са претенциите на една жена, толкова по-нещастен и угнетен е съпругът й. Щастливите двойки- и семейни с/без деца и все още в процес "гадже" бяха тези, при които нямаше особени претенции, постоянно дуднене и мрънкотене + вечно показно: "Аз к`ъв играч съм, а тоя е ега ти мухльото!".
Та с две думи- оборотните мацки /изобщо не визирам само и едиствено физически показатели/ са по-скоро до време. Същото е и с големите е**чи и свалячи.
цитирай
5. hosekura - Ето че си стигнала до правилния извод !!
06.04.2011 10:13
Положението не е от вчера. Хората са казали много отдавна "На прехвалени ягоди с голама кошница не се ходи" а също и "хубав кон и под съдран чувал си личи". Лошото е че поради липса на жизнен опит много мъже и жени гледат не коня а копринения чул (така се казва покривалото на конете) и вярват на самохвалебствията на този или онзи. Ако си позабравила "Криворазбраната цивилизация" на Д. Войников - мисля че я има в Ю-Тюб ;)

Може да изгледаш и "Вестникар ли" ;) Също има доста истини там ;)
цитирай
6. mafani - Хосе,
06.04.2011 10:31
подценяваш ме. :-)
цитирай
7. hosekura - Така си мислиш само ти ;)
06.04.2011 10:59
Иначе защо ще пиша коментари ;)
цитирай
8. mafani - визирах последния ти коментар
06.04.2011 11:01
:-)
цитирай
9. mafani - 12. анонимен, аз избрах такъв, които си пуска газовете насаме.
06.04.2011 11:14
Освен секс човек се замисля и за неща като деца.
А бащата на моите деца беше нужно не само да бъде богат, невероятно умен и свръхнадарен, а преди всичко добър човек, такъв за какъвто можех да си заложа едната ръка, че ще бъде съвестен родител. Отървах си ръката.
цитирай
10. mafani - Ега ти изтрещелите типове сте!
06.04.2011 11:17
Аре, и този път анонимните у лево, защото така и не се научихте да четете.
цитирай
11. gita969 - Не ми стана ясно само защо
06.04.2011 11:19
трябва да си актриса , за да си необикновенна. Сменяме необикновенна с индивидуална и готово. Има и един лаф " Добрите момичета никой не ги помни, лошите никой не ги забравя"
а в общи линии мъжете обичат сигурността в къщи. Предсказуемите помощници,иначе казано, а адреналина и страстта , ако изобщо са авантюристи го намират на вън. А и прочетох мотивите ти да напишеш този постинг. В такива компании совата не е сова. Всичко е показност и фалш.
цитирай
12. mafani - gita969, не съм казвала, че трябва да си актриса за да си необикновена.
06.04.2011 11:25
Обратното, често се налага да си актриса за да се правиш на обикновена.
цитирай
13. hosekura - Хосе Наивника ми викат :)
06.04.2011 12:43
mafani написа:
Обратното, често се налага да си актриса за да се правиш на обикновена.


A пък ние мъжете сме толкова наивни че не го забелязваме ;)

mafani написа:
Освен секс човек се замисля и за неща като деца.
А бащата на моите деца беше нужно не само да бъде богат, невероятно умен и свръхнадарен, а преди всичко добър човек, такъв за какъвто можех да си заложа едната ръка, че ще бъде съвестен родител. Отървах си ръката.


Да се чудиш как си го опазила толкова време този мъж ;) ;)
цитирай
14. mafani - Наистина ли мъжете са такива прости парчета?
06.04.2011 16:41
УжасТ!
цитирай
15. mafani - Ех, тогава то лесно да се живее с такива нищожни организми.
06.04.2011 16:50
Само майки да нямаха, щото те /майките/ явно са тези, които придават свръхестествени способности на пенисоносителите.
цитирай
16. mafani - Ясно защо избрах двукрак пенисоносител- мразя дългите разходки и безметежното гушкане.
06.04.2011 17:04
;-)
цитирай
17. gwendoline - Не разбирам войната между мъжете и жените,
06.04.2011 17:07
това безкрайно надцакване... Аз по принцип имам консервативни схващания и смятам, че всеки си има роля - мъжа да осигурява семейството си, жената да поддържа семейното "огнище". Кой каква цена плаща е друг въпрос, но общо взето тези неща са в основата на здравото семейство. Когато кокошката почне да кукурига вкъщи, става лошо...
цитирай
18. ketcakuatl - БРАВО
06.04.2011 17:26
Съдържателен постинг по вечната тема разлайващ кучетата. А умните жени са най-опасни. Това пък е мъжка аксиома.
цитирай
19. mafani - Хубаво е, че мъж признава наличието на интелект у жените!
06.04.2011 17:45
Благодаря!
цитирай
20. ketcakuatl - ДЪРЖА ДА ОТБЕЛЕЖА
06.04.2011 18:55
Не и у кипърки!
цитирай
21. momchil - Мъдро разсъждение. Точно като за ...
06.04.2011 20:12
Мъдро разсъждение. Точно като за жена на 30г.
цитирай
22. mafani - momchil, а аз така се надявах да младея. ;-)
06.04.2011 20:15
ketcakuatl, ще ме откажеш да ти дойда и на гости даже!
цитирай
23. fluk - мафани, разсъженията ти ми звучат като
06.04.2011 20:49
покана за биричка :))супер дъхава с галеща хладнина:))
цитирай
24. mafani - fluk, заповядай, обожавам да изпия по бира в приятна компания след тежък ден или
06.04.2011 20:51
след добър старт във Формулата.
цитирай
25. magicktarot - Хубаво си го написала, Мафани!
06.04.2011 21:46
Според мен обаче подобните се събират с и избират за дългогодишни партньори подобни. Един обикновен мъж си избира обикновена жена. Претенциозен - претенциозна и т.н. Не си падам по обобщенията, защото нищо в света ме може да се обобщи, но в случая обобщавам. Колкото и една жена да играя роля на "обикновена", заживее ли с някой по-продължително - неминуемо ще си покаже истинската същност - и край на връзката! (освен ако мъжът е много тъп, но мерси за такъв!) :) А пък би било и голям ужасТ да разиграваш постоянно театро в собствения си дом!
цитирай
26. mafani - За едно не си права, magicktarot,
06.04.2011 22:35
претенциозният, независимо мъж или жена, търси точно обратното. Два остри камъка брашно не мелят.
цитирай
27. magicktarot - 30. mafani , май съм съгласна за претенциозните...
06.04.2011 22:58
Тук ще добавя, че много често хората без качества са претенциозни, а тези с качества, т.е. необикновените (за мен) хора са непретенциозни. Едното някак компенсира другото. Колкото повече "въздух под налягане" си, толкова си по-претенциозен - може би защото усещаш, че не можеш да се справиш (подсъзнателно) и затова търсиш хора с качества... Чудя се обаче дали могат да се сработят, т.е. да се заобичат трайно такива хора? Може пък и да стане - получава се някаква симбиоза. Само не знам каква е "файдата" в такава връзка за непретенциозния човек с качества? накара ме да се замисля, мафани!:)... Може би една от "файдите" му е да се прояви като "грижещ се" за някого, но сигурно има и друго - ако приемем, че такива двама души могат да направят щастливо семейство...
цитирай
28. mafani - magicktarot - 30. mafani , май съм съгласна за претенциозните...
06.04.2011 23:02
:-) Любовта се оказва често изобщо не е водещата, а всичко е сметка. Е, не при всеки и не винаги добре планирана и направена.

:-))))
цитирай
29. magicktarot - 32. mafani , любовта винаги е решаваща :))))
06.04.2011 23:13
сметките и претенциите са едно на ръка, но появи ли се любовта - и най-претенциознаият въздух под налягане може да стане неузнаваем "супермен" или суперуомън - май... Може би е удачно да се каже - пред любовта всички претенции падат. Обаче тогава излиза, че хората са претенциозни само докато не срещнат любовта...
цитирай
30. mafani - И после отново стават такива, когато любовта си отиде, а тя в неравен съюз
06.04.2011 23:37
неминуемо си заминава.
Та за това е хубаво не всичко да е любов.
цитирай
31. magicktarot - 34. mafani , ами аз съм малко идеалистка - не вярвах, че въобще има любов, но ми се наложи
06.04.2011 23:51
да повярвам :)))))) и от тая гледна точка ми се струва, че любовта не си заминава - само смъртта я прекъсва (може би временно)... За неравен съюз - не знам. Съюз между претенциозен и непретенциозен неравен ли е? В такъв случай излиза, че двама претенциозни ще са добра партия?
цитирай
32. mafani - Неравен в любовта, не в претенциите.
06.04.2011 23:54
Радвам се, че ти се е наложило да вярваш в такива неща! :-)))))
цитирай
33. magicktarot - 36. mafani - не разбирам? как неравен в любовта?
07.04.2011 00:05
...
цитирай
34. mafani - Обичащият някого, когото не го обича и на половина, играе неравна роля, нали?
07.04.2011 00:08
Това имам предвид. Любовта е катализатор за една връзка, но аз винаги си я предствям в образа на Темида, не зная защо- с превръзка на очите и везна, която доста често мери неточно и на едната й страна не стои почти нищо.
цитирай
35. magicktarot - Разбирам, това обаче не е любов -
07.04.2011 00:40
поне не е по моите представи... А точно както каза преди - това са чисто и просто грешни сметки... правени на сляпо :))) Та излиза, че нито сметките са сметки в такива неравни ситуации, (защото сметка на сляпо нищо не чини), нито любовта е любов. Единственото, което ме успокоява в случая е, че огромен процент от хората вярват в и са намерили любовта (може би затова сме оцелели досега)... Един брак за цял живот доказва, че има любов, която побеждава всичко. Друго обяснение не виждам на такива феномени. Моят брак засега е 16 години, ще видим занапред - много хора твърдят, че това било малко...:)))
цитирай
36. hosekura - Ееех тази любов тази любов !
07.04.2011 09:44
От кой ли не възпята ;)

http://hosekura.blog.bg/lichni-dnevnici/2011/03/31/razmisli-za-liubovta-ili-za-neshto-kato-neia.719941

;) ;)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mafani
Категория: Лични дневници
Прочетен: 565619
Постинги: 135
Коментари: 1932
Гласове: 3135
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031