Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2011 09:53 - Поредната гавра- само санкции за смъртта на Деяна Георгиева
Автор: mafani Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3259 Коментари: 9 Гласове:
8

Последна промяна: 12.11.2011 09:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Вчера стана ясно, че "болниците САГБАЛ "Шейново"  и УМБАЛСМ "Пирогов" ще бъдат санкционирани за смъртта на 19-годишната родилка Деяна Георгиева.

Това сочат резултатите от проверката на Изпълнителна агенция "Медицински одит", съобщават от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. Проверката е била назначена на 13 октомври. Тя е обхванала четирите болници, в които младата жена е била лекувана - САГБАЛ "Шейново", УСБАЛИБП "Проф. Иван Киров", УМБАЛСМ "Пирогов" и УМБАЛ "Александровска".  В доклада на "Медицински одит" е записано, че има пропуски в извършеното лечение. От болница "Шейново" пациентката е изписана недолекувана, без ясна диагноза, не са направени всички нужни изследвания, показват заключенията агенцията. В "Пирогов" на родилката не е извършена спешна операция (лапаротомия), каквато е налагало състоянието й - тежък патологичен процес в коремната кухина, сочат констатациите от проверката. За тези пропуски двете лечебни заведения ще бъдат санкционирани според Закона за здравето, допълват от министерството."

Ето и очакваната гаврата- административни санкции за две от четири болници, през които като бездушна маса е прехвърляна Деяна. Няма имена, няма лица, просто удобното "болници", "лечебни заведения"- болнци, зад които обаче се крият тези конкретни лекари, които дали от недоглеждане, дали от немърливост, дали от липса на професионализъм, дали защото са очаквали пари от близките, не са си свършили работата. 
И от одита става ясно, че Деяна Георгиева е изписана от "Шейново" "недоизлекувана и без ясна диагноза". Е, няма ли епикриза, под която да стои името на въпросния/те лекар/и, решили да изпишат жената? Те "болницата" ли са? Поне в този случай очаквах да има конкретно наказани, уволнени, публично порицани. Но, не би! Гарван, гарвану око не вади!

Тя не е първата, няма и да е последната, за която са се грижили така добре. Куп човешки живота объркани заради едни 950 лв., които всеки, е в правото си да откаже да плати. Лекарите замениха мутрите, а рекетът е вече регламентиран "избор на екип". Бъдете здрави!

Бог да прости Деяна! Но нека Бог осъди справедливо и нейните убийци. Бог ще да е, държавата едва ли ще свърши тази работа!

 

image

 



Гласувай:
9



1. stoineff - Докторите
12.11.2011 12:57
в България вече гледат на пациентите като на клиенти. Всичко е сбъркано. Лекарите убиват хора с безразличието си, с алчността си, с некомпетентността си. Една държава се крепи върху здравеопазване, образование, производство ... в БГ няма нито едно от трите...
цитирай
2. анонимен - В БГ няма нито едно от трите. . . Тъжна ...
12.11.2011 19:20
В БГ няма нито едно от трите... Тъжна констатация. В болница трябва винаги да си с придружител. Поне близкият човек ще следи за състоянието ти и няма да те изостави.
цитирай
3. tit - ооо - и "здравна пътека"!
12.11.2011 19:25
mafani написа: "а рекетът е вече регламентиран "избор на екип"

Влизаш по една здравна пътека, за всичко останало извън нея си плащаш! За това онези, които не могат умират или ходят болни! Впочем, нещо такова се е случило с това момиче, светла и памет! Не и е приложено комплексно лечение, понеже не може да си плати!
лекарите отдавна са търговци, но вече са и настървени такива! ЕДва ли на всички тях това им харесва, но едва ли имат избор!
Трябва да се яде!
Освирепяването е тотално...
цитирай
4. mafani - tit,
12.11.2011 19:37
те са си плащали всичко, и кръв търсеха, защото Деяна е била от рядката кръвна група 0-. Цялата драма е започнала от неплащането на "избор на екип" в Шейново, където е раждала, затова е и натирена бързо-бързо от там. Но, знаеш ли, и плащането не е гаранция за адекватна грижа.
цитирай
5. bpi - Тази прословута Ковачева от Шей...
12.11.2011 22:57
Тази прословута Ковачева от Шейново ,на която направиха толкова реклама с предаването " Такъв
е живота" е време да изчезва незабавно от здравната ни система,за да няма повече пострадали! Такъв е живота - нали госпожо Ковачева,който плаща живее!
цитирай
6. nicodima - Мафани,
13.11.2011 18:41
в една правова държава, каквато си мислим, че сме, е смешно да ходим пред Парламента, за да искаме да бъде конкретно наказан някой виновен. За това си има следствени органи, прокуратура и съд.
Но за едно съм съгласна - пред Парламента трябва да се отиде, защото той създаде системата, в която умират близките ни. Системата на клиничните пътеки, която създаде реалните условия за корупция сред лекарите. Която е рожба на желанието на политическите сили да се разпореждат с парите от НЗОК, което доведе до недофинансиране на здравните услуги. Деяна е жертва на същия този Парламент, който с консенсус прие тази античовешка система. Тя е жертва на точно тази система, която позволява прехвърлянето на болния от болница в болница и повърхностната оценка на състоянието му.
Та като накажете и вкарате в затвора един лекар, хайде - нека не е един, а 10-20, какво? Ще смените системата? Или ще насадите още страх и омраза, още противопоставяне между лекари и пациенти, които реално трябва да са партньори!
Минусът е моят! Много мислих дали изобщо да взема отношение, но трябва да се знае, че докато има реално недофинансиране на здравеопазването, тези неща ще съществуват. Приоритет на политиците, които влизат в Парламента, трябва да са тези въпроси, а не да развяват по Запада колекцията на Черепа / за Антония първанова ми е думата! /. Тя е само един от примерите. И вие искате от тези хора справедливост!
Хайде, осъзнайте се!
цитирай
7. mafani - nicodima,
13.11.2011 22:55
оценката Ви не е оценка към мен, а отношение към смъртта на това момиче.
Не ми се иска да коментирам изобщо думите Ви. Гади ми се от тях, от Вас също.
цитирай
8. nicodima - От какво Ви се гади?
14.11.2011 09:50
От Истината?
А не Ви ли се струва, че има нарочно инспирирана от някои политически кръгове и медии кампания срещу лекарското съсловие?
А ако нещата не стоят така, както се представят от медиите?
А ако във "фактите", които се изнасят, няма истина?
Вие какво конкретно знаете, за да правите глобалните си изводи?
Свободна сте да Ви се гади и от мене, само дето не знаете колко живота съм спасила, за да имам правото да Ви говоря така.
За лекарските грешки и пропуски има конкретни причини и често те не са в тези колеги, които ги допускат! Но това е вън от Вашето обременено съзнание!
Затварям дискусията, защото от нея няма смисъл, Вие разсъждавате в черно-белия спектър...
цитирай
9. mafani - А вие, другарко, вие в кой спектър разсъждавате?
14.11.2011 15:25
Защитавате колегите си, нормално, част от съсловието сте. Но го правите по такъв плосък начин, че позивът ми продължава да е все така силен.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mafani
Категория: Лични дневници
Прочетен: 565607
Постинги: 135
Коментари: 1932
Гласове: 3135
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031